Luonnonmukainen tuotanto

Tilalla kasvatetaan luonnonmukaisin menetelmin lihakarjaa sekä viljellään viljaa ja nurmirehua.

Karjallemme pyritään takaamaan mahdollisimman vapaa, lajinmukainen käyttäytyminen.
Eläimemme laiduntavat pitkän kesäkauden toukokuusta loka-marraskuulle. Talvikauden ne viettävät pihatoissa, joissa ne saavat vapaasti syödä, nukkua ja liikkua oman rytminsä mukaan ja ne pääsevät ulos jaloittelemaan myös talvella. Karjamme syö omien, luonnonmukaisesti viljeltyjen peltojen, antimia ja eläimillä on aina saatavilla vettä, suolaa sekä kivennäisiä.

Peltojen viljelyyn ei käytetä keinotekoisia lannoitteita eikä kasvinsuojelu- tai torjunta-aineita.
Tilan pellot lannoitetaan oman karjan lannalla. Viljelyssä käytetään typensitojakasveja (esim. apila) ja viljelykiertoa. Pelloilla viljellään nurmirehua sekä viljaa; vaihtelevasti kauraa, ohraa, vehnää ja ruista. Viljaa käytetään karjan ravinnoksi ja sitä jauhatetaan myös elintarvikkeeksi itselle sekä myytäväksi tilalta.

Ajankohtaista

Tilamme on mukana lähiruoka- ja luomumessuilla Helsingissä 7.-8.4. Mukana myös muita P-K:n lähiruokayrityksiä. Kokkiopiskelijat valmistavat yritysten raaka-aineista ruokaa ja AV-alan opiskelijat ovat kuvanneet yrityksistä materiaalia. Mukana muös work-smart-hanke. Itse olemme paikalle perjantaina, tervetuloa maistiaisille!

Tilamme on mukana Joensuussa alkaneessa Reko toiminnassa! Toimitamme tuotteitamme Reko-jakeluun Jns torille kahden viikon välein. Tuotteitamme voi tilata myös Joensuun luomupiirin kautta.

Tilamyymälässä nyt tuoreita paisti- ja filepaloja. Saatavana myös jauhelihaa pakasteena sekä lehti- ja ulkofilepihvejä. Herkullisia ja helppoja valmistaa. Maista ja ihastu! Puodistamme saa myös tilan luomuviljatuotteita.

Ravintola Kerubissa Joensuussa tilamme luomulihasta valmistettuja aterioita listalla! Nyt Kerubiin herkuttelemaan:)

Tilamme on nyt myös instagrammissa ja facebookissa:) Käykääpä tykkäämässä!