Karja

Tilallamme on noin 80 emon emolehmäkarja, jonka lisäksi kasvatamme kaikki syntyvät vasikat itse. Tilamme emolehmät ovat pääosin charolais`rotuisia. Charolais`on terve lihantuotantoon tarkoitettu nautarotu, jonka liha on vähärasvaista.

Emolehmät synnyttävät vasikoita, joita ne imettävät noin puolivuotiaiksi. Emolehmiä eivät siis ihmiset lypsä, vaan vasikat juovat emojen maidon. Emolehmät laiduntavat vasikoineen pitkän kesäkauden toukokuusta loka-marraskuuhun, jonka jälkeen ne otetaan pihatoihin talveksi. Pihatoissa ne saavat vapaasti syödä, nukkua ja liikkua oman rytminsä mukaan. Ne pääsevät myös talviaikaan ulos jaloittelemaan. Astutussonnit ovat emolaumojen mukana, jolloin emojen tiinehtyminen tapahtuu luonnonmukaisesti ja tehokkaasti. Vasikat vierotetaan emistään neljän-kuuden kuukauden ikäisinä ja sonni- ja hiehovasikat erotellaan toisistaan kasvamaan omissa ryhmissään aikuisikään.

Eläimet syövät omien, luonnonmukaisesti viljeltyjen peltojen antimia, nurmirehua ja viljaa, ja niillä on aina saatavilla vettä, suolaa sekä kivennäisiä.

Ajankohtaista

Tilamme on mukana lähiruoka- ja luomumessuilla Helsingissä 7.-8.4. Mukana myös muita P-K:n lähiruokayrityksiä. Kokkiopiskelijat valmistavat yritysten raaka-aineista ruokaa ja AV-alan opiskelijat ovat kuvanneet yrityksistä materiaalia. Mukana muös work-smart-hanke. Itse olemme paikalle perjantaina, tervetuloa maistiaisille!

Tilamme on mukana Joensuussa alkaneessa Reko toiminnassa! Toimitamme tuotteitamme Reko-jakeluun Jns torille kahden viikon välein. Tuotteitamme voi tilata myös Joensuun luomupiirin kautta.

Tilamyymälässä nyt tuoreita paisti- ja filepaloja. Saatavana myös jauhelihaa pakasteena sekä lehti- ja ulkofilepihvejä. Herkullisia ja helppoja valmistaa. Maista ja ihastu! Puodistamme saa myös tilan luomuviljatuotteita.

Ravintola Kerubissa Joensuussa tilamme luomulihasta valmistettuja aterioita listalla! Nyt Kerubiin herkuttelemaan:)

Tilamme on nyt myös instagrammissa ja facebookissa:) Käykääpä tykkäämässä!