Karja

 

Tilallamme on noin 80 emon emolehmäkarja, jonka lisäksi kasvatamme kaikki syntyvät vasikat itse. Tilamme emolehmät ovat charolais”  rotuisia. Charolais`et ovat vaaleita, kookkaita ja terveitä eläimiä. Charolais`  on lihantuotantoon tarkoitettu nautarotu, jonka liha on vähärasvaista.

Emolehmät synnyttävät vasikoita, joita ne imettävät noin puolivuotiaiksi. Emolehmiä eivät siis ihmiset lypsä, vaan vasikat juovat emojen maidon. Emolehmät laiduntavat vasikoineen pitkän kesäkauden toukokuusta loka-marraskuuhun, jonka jälkeen ne otetaan pihatoihin talveksi. Pihatoissa ne saavat vapaasti syödä, nukkua ja liikkua oman rytminsä mukaan. Ne pääsevät myös talviaikaan ulos jaloittelemaan. Astutussonnit ovat emolaumojen mukana, jolloin emojen tiinehtyminen tapahtuu luonnonmukaisesti ja tehokkaasti. Vasikat vierotetaan emistään neljän-kuuden kuukauden ikäisinä ja sonni- ja hiehovasikat erotellaan toisistaan kasvamaan omissa ryhmissään aikuisikään.

Eläimet syövät omien, luonnonmukaisesti viljeltyjen peltojen antimia, nurmirehua ja viljaa, ja niillä on aina saatavilla vettä, suolaa sekä kivennäisiä.