Tilan elämää…

Sainpa vihdoinkin aikaiseksi ongittua päivästä tällaisen hiljaisen hetken, jolloin pääsen istahtamaan koneen ääreen ja kirjoittamaan hieman tilan elämästä ja päivien riennoista… Tämä blogikirjoitus on ollut haaveenani uusien sivujen tekemisestä lähtien, mutta kaikenlaista touhua näköjään piisaa, ja vasta nyt on sellainen aika, että ehdin kirjoittamaan jotakin. Mutta kaikellahan on tunnetusti aikansa täällä maan päällä ja avaran taivaan alla…

Tämä kesähän on ollut hieman ongelmallinen tuon kosteuden suhteen. Ei montaakaan poutapäivää ole nähty näillä karjalan kunnailla. Ensimmäinen rehusato saatiin suhteellisen hyvin ja runsaana talteen. Nyt pellot ovat jo niin pehmeitä, että nähtäväksi jää, miten käy puintien ja toisen rehun korjaamisen. Minä en tosin ole mikään asiantuntija tuolla peltopuolella, ne hommat ovat enemmän isännän heiniä:) Toivottavasti saamme kohtalaisesti talteen viljasatoa, pyrimmehän jatkossa myymään oman tilan viljoja tästä tilalta ja tietenkin karjan ravinnon kannalta myös sadon onnistuminen olisi tärkeää. Mutta eipä ole ilmojen säätäminen pienen ihmisen hallussa vaan paljon suuremmissa käsissä. Täytyy vain toivoa ja huokailla Ilmojen Säätäjän puoleen toiveita aurinkoisemmasta ja kuivemmasta loppukesastä!

Tänään hoivailimme isännän kanssa noin parin viikon ikäistä vasikkaa, jonka napa oli tulehtunut. Eläinlääkäri kävi nesteyttämässä ja lääkitsemässä vasikan, ja otimme Vendi-emon jaHeidi-vasikan laitumelta pihattoon erikoistarkkailuun muutamaksi päiväksi. Pihatossa voimme paremmin seurata vasikan vointia ja syömistä ja antaa sille tarvittavat lääkkeet.Vendi-emo käyttäytyi oikein mallikkasti; oli huolissaan vasikastaan ja siitä mitä ihmiset sille tekevät, mutta antoi meidän kuitenkin hoitaa pienokaistaan. Jotkut emot puolustavat niin agressiivisesti vasikoitaan,  että niitä on hankala hoitaa esim. laitumella, tilanteen niin vaatiessa. (Liitän tähän myöhemmin kuvan Vendistä ja Heidistä, jos vain osaan käyttää näitä niin monimutkaisia teknisiä laitteita:))

Tässäpä terveisiä tilalta tältä erää, jatkoa seuraa, kunhan taas on sopiva aika kirjoitella:) Laittakaa viestejä ja  tervehdyksiä vieraskirjaan, tätä nykyä se taitaa täyttyä vain roskaposteista:) Oikein siunattua, ihanaa ja toivottavasti aurinkoista syyskesää kaikille!

-Piia

0 comments on “Tilan elämää…Add yours →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *